logo

Važnost pravodobne zamjene guma

Pravodobna zamjena guma s zimskih na ljetne iznimno je važna za sigurnost vožnje, učinkovitost goriva i očuvanje trajnosti samih guma. Evo nekoliko ključnih razloga zašto je važno na vrijeme prelaziti s zimskih na ljetne gume:

### 1. Poboljšanje performansi i sigurnosti
Zimske gume dizajnirane su tako da pružaju bolje prianjanje i upravljivost na niskim temperaturama i na snijegu ili ledu. Međutim, u toplijim uvjetima, njihova mekša smjesa može rezultirati slabijim prianjanjem, povećanim zaustavnim putem i smanjenom upravljivošću. Ljetne gume imaju tvrđu smjesu koja omogućuje bolje performanse na suhom i mokrom kolniku tijekom toplijih mjeseci.

### 2. Ušteda goriva
Zimske gume dizajnirane su s dubljim utorima i mekšom gumom za rad u hladnim uvjetima. Ove značajke mogu povećati otpor kotrljanja na toplijem vremenu, što dovodi do veće potrošnje goriva. Prelaskom na ljetne gume, smanjuje se otpor kotrljanja, što može dovesti do uštede goriva i efikasnijeg rada vozila.

### 3. Produženje vijeka trajanja guma
Korištenje zimskih guma u toplijim mjesecima može ubrzati njihovo trošenje zbog mekšeg sastava gume. Zamjenom guma na vrijeme, osiguravate da svaki set guma traje duže, smanjujući tako ukupne troškove održavanja vozila.

### 4. Prilagođavanje zakonskim obavezama
U nekim zemljama postoji zakonska obaveza korištenja zimskih guma u određenom periodu godine. Nakon tog perioda, vožnja na zimskim gumama može rezultirati kaznama. Pravodobna zamjena osigurava usklađenost s lokalnim zakonima i propisima.

### 5. Smanjenje rizika od akvaplaninga
Ljetne gume dizajnirane su tako da bolje raspršuju vodu s površine ceste, smanjujući rizik od akvaplaninga tijekom jakih ljetnih pljuskova. Ova karakteristika čini vožnju sigurnijom u mokrim uvjetima.

### Zaključak
Zamjena guma s zimskih na ljetne u pravo vrijeme ključna je za optimizaciju performansi vozila, očuvanje sigurnosti na cesti, kao i za ekonomičnost i dugovječnost guma. Vozači bi trebali pratiti lokalne vremenske uvjete i preporuke proizvođača vozila kako bi odredili najbolje vrijeme za zamjenu guma, osiguravajući time najbolje moguće uvjete za sigurnu i učinkovitu vožnju.

・・・
⚡Samo najbolje u @racelook_hrvatska trgovini⚡
・・・
🌐racelook.com.hr
📧info@racelook.com.hr
📞0959009512
✅Whatsapp 0959009512

#racelook #racelookcomhr #jmsfahrzeugteile #tuner #gumiservismagas #RCLK  #alufelge #alufelgen #newwheels #wheels  #autinasihklijenata  #wheelsofcroatia #michelin #ljetnegume #bridgestone #continental #HANKOOK #zamjenaguma

🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁

Najnovije objave