logo

Run-on-flat tehnologija

Run-on-flat tehnologija

Educirani smo za premontažu i vulkanizaciju RFT guma. RFT guma je pneumatik koji je dizajniran da izdrži posljedice ispumpavanja tlaka te da nastavi voziti do 80 km/h sljedećih 80 km.

Iako su se prvi put pojavile sredinom 1980-ih, run flat gume (RFT) sada su popularnije nego ikad. Budući da ih neki proizvođači automobila ugrađuju u standardnu ​​opremu u novim vozilima, sve više potrošača postavlja pitanja o trkaćim vozilima, njihovim prednostima i utjecaju na vožnju.   

ŠTO SU RUN FLAT GUME?

Run flat gume su gume na kojima možete nastaviti vožnju nakon što se guma probuši, tako da možete odvojiti vrijeme da dođete do auto trgovine ili pronađete sigurno, ravno područje za promjenu gume.

Ipak, ne možete se na njima voziti unedogled. Provjerite specifikacije proizvođača kako biste saznali koliko brzo i koliko daleko možete voziti na svojim Run Flat gumama. Run-flat gume Bridgestone omogućit će nastavak rada čak i nakon gubitka dijela ili cijelog tlaka u napuhavanja do 50 milja (80 km) pri maksimalnoj brzini do 50 mph (80 km/h.)

KAKO RADE RUN FLAT GUME?

Postoje dvije osnovne vrste sustava run flat guma: samonosivi sustav i sustav potpornog prstena. 

U većini samonosivih sustava run flat guma, guma ima ojačanu konstrukciju bočne stijenke koja će nastaviti podržavati vozilo u slučaju gubitka zraka. Ova konstrukcija omogućuje nastavak rada nakon gubitka tlaka zraka do brzine i udaljenosti koju je odredio proizvođač.

PREDNOSTI RUN FLAT GUMA

Ne morate mijenjati gumu u opasnim ili neudobnim uvjetima. Ovo je možda najveća prednost run flat guma i jedan je od razloga zašto su dizajnirane. S konvencionalnim gumama morate zamijeniti izbušenu gumu na licu mjesta ili odvući automobil.

U slučaju bušenja, run flat gume su stabilnije od uobičajenih guma. Budući da su napravljene da podrže vaše vozilo čak i kada nemaju zraka, run flat gume pomoći će vam da održite bolju kontrolu u situaciji potpunog gubitka zraka od uobičajenih guma.

Budući da potrošači nastavljaju ocjenjivati ​​sigurnost visoko na popisu značajki koje traže u vozilu, očekuje se da će popularnost run flat guma rasti. Budući da run flat gume rade pouzdano s međusobno povezanim tehnologijama kao što je TPMS, možda je samo pitanje vremena kada će postati norma, a ne iznimka u novim vozilima.

Formula d.o.o.

Pon-pet: 8:00 - 20:00
Sub: 8:00 - 15:00
Ned: zatvoreno

Mogućnosti plaćanja

Gotovina, kartica (jednokratno i obročno) i putem predračuna/ponude.

Gumi Servis Magaš

Nazovite nas, pošaljite nam mail ili nas osobno posjetite već danas!

Racelook Hrvatska

Najveći Hrvatski webshop sportskih i tuning proizvoda za sve automobile sa preko 750,000 proizvoda u ponudi. Nudimo tuning i sportske djelove od vodećih njemačkih proizvođača i tunera za sve automobile.

Racelook.com.hr nudi interesantne popust za veletrgovce koji su željni i voljni postati naši partneri.