logo

1971.-2021. – OZ Racing Wheels – 50. Obljetnica postojanja

🏁🏁🏁 Talijanska tvrtka slavi pola stoljeća inovacija, dizajna i uspjeha u moto sportu. 🏁🏁🏁
・・・
Priča o OZ-u, istinskoj i ispravnoj ikoni automobilskog svijeta, započela je 4. siječnja 1971. zahvaljujući intuiciji dvoje ljudi koje je ujedinila njihova strast prema automobilima.
・・・
Iza benzinske crpke u Rossanu Venetu, malom selu u provinciji Vicenza, Silvano Oselladore i Pietro Zen (čiji su inicijali doveli do imena OZ) odlučili su stvoriti prvi naplatak od lakih legura posebno dizajniran za Mini Cooper.
・・・
Bio je to prvi korak nevjerojatnog 50-godišnjeg puta stalnog rasta i razvoja za OZ kao tvrtku i za njene proizvode, pet desetljeća u kojima je išao u korak i najčešće predviđao potrebe potrošača i trendove automobilske industrije.
・・・
Upravo je ta opsesija istraživanjem i inovacijama navela tvrtku da uđe u svijet auto-sporta u roku od nekoliko godina od svog osnutka, brzo izraste i stekne vodeću poziciju i postane prava ikona za ljubitelje auto-sporta.
・・・
OZ je zapravo sinonim za pobjedu, a brojke govore same za sebe. U Formuli 1 od 1985. i WRC rally-u od 1988., OZ se može pohvaliti s više od 200 naslova, stupajući na pobjedničko postolje s legendarnim momčadima i trkaćim sastavima, među kojima su nedavno: Scuderia Ferrari, Mercedes AMG Petronas, Red Bull Racing, Renault Sport F1 Team, Haas F1 i Sauber Alfa Romeo F1 Team u F1, Ford World Rally Team i Citroen Total World Rally Team u WRC, Audi Sport u DTM, Le Mans i mnogi drugi.
・・・
Unatoč tome, uspjesi u moto sportu uvijek su išli u korak s njegovim poslovnim rastom kako na zamjenskom tržištu, tako i u proizvodnji modela automobila na visokoj razini, gdje se tvrtka odmah postavila kao referentna točka za dizajn i inovacije.
・・・
OZ se 50 godina udružio s najprestižnijim svjetskim automobilskim markama, među kojima su Ferrari, Lamborghini, Maserati, Aston Martin, Lotus i McLaren.
Ova partnerstva rezultirala su ekskluzivnim projektima i izuzetno visokotehnološkim kotačima koji su sada sačuvani i izloženi u muzeju kotača OZ (smještenom u sjedištu San Martino di Lupari u pokrajini Padova).
・・・
Govorimo o modelima koji su ušli u povijest i ostavili neizbrisiv trag u umovima svih ljubitelja automobila: Lamborghini Countach, Ferrari Testarossa, Lotus Esprit, McLaren F1 LM, Bugatti Veyron, Pagani Zonda i Mercedes-Benz SLR.
・・・
Tijekom godina nisu nedostajali doprinosi najprestižnijih automobilskih dizajnerskih marki poput Bertonea, Fissorea, Dallare, Pininfarine, Italdesigna, AMG-a, Hartgea, Carlsona, Koenigsegga, Hottingera, Paganija, Fittipaldija, Mazzantija, Callawaya, AC Schnitzera, Cizete, Strosek i Giugiaro.
・・・
I ne samo automobili, već i motocikli. 1972. godine OZ je ušao na tržište dvaju kotača, a nakon toga osnovao je namjenski poslovni odjel: OZ Motorbike.
・・・
Tijekom godina OZ se udružio s vodećim proizvođačima motocikala, uključujući Apriliju, Ducati, Norton i Bimotu, te je opremio najbolje timove u svim kategorijama globalnih moto utrka. 5 back-to-back MotoGP naslova koje je osvojio Marc Marquez samo su najnoviji u prekretnici koje je OZ postigao u ovom sektoru.
・・・
Danas je OZ vitka tvrtka i radikalno se razlikuje od OZ-a iz 1970-ih, globalna izvrsnost koja je uspjela sačuvati i učvrstiti svoj talijanski duh izrade i kreativnosti.
・・・
Sa sjedištem u San Martinu di Lupari, njegovom najistaknutijem mjestu proizvodnje do danas, tvrtka proizvodi i prodaje felge od lakih legura u 72 zemlje, putem globalne mreže komercijalnih partnera i prodajnih podružnica.
・・・
Danas OZ igra važnu ulogu u sektoru aftermarket felgi, s ponudom više brendova koja uključuje preko 70 modela alu naplataka/felgi dostupnih u preko 25 završnih obloga (boja) i promjera u rasponu od 14 “do 22”.
・・・
OZ pokriva stotine tisuća automobilskih aplikacija kroz svoju izuzetno široku ponudu i strategiju više brendova koja, osim marke OZ Racing, uključuje i linije proizvoda MSW Wheels i Sparco Wheels.
・・・
Uvijek predan kontinuiranom poboljšanju, za OZ ova 50. godišnjica nije samo trenutak koji treba proslaviti, već prilika za planiranje unaprijed usredotočujući se na razvoj i buduće potrebe tržišta. Tvrtka radi na razvoju naplataka za hibridne i električne automobile od 2016. Prema tradiciji, njezine istraživačke i razvojne aktivnosti provode se na trkalištima, posebno u partnerstvu sa svim momčadima prvenstva Formule E.
・・・
Njihova predanost i osjetljivost na buduća pitanja mobilnosti također se potvrđuje odlukom tvrtke da krene na tržište e-bicikala i lansira prvi sklopivi električni bicikl marke OZ.
・・・
Novi projekt, poruka o budućnosti koja će se razlikovati od današnje, gdje je tvrtka i dalje u središtu pozornosti, kao i prvih 50 godina.
・・・
Pedeset godina snova, zadovoljstva i uspjeha, ali i preko 10 godina predanosti i podrške cijeloj zajednici, a posebno Sveučilištu u Padovi.
・・・
Kako bi pomogao u obrazovanju budućih inženjera, OZ je otvorio stvarne laboratorije u okviru svojih proizvodnih pogona, gdje studenti razvijaju prototipove za prijavu na natjecanja Formule SAE, poznata kao Formula Student. Događaj želi potaknuti razvoj trkaćih automobila vođenih obnovljivom energijom. Dragocjena je prilika za studente da rade i uče rame uz rame s istim inženjerima koji dizajniraju OZ kotače za vodeće F1 timove.
・・・
“Ponosni smo na ono što radimo – kaže inž. Bernoni, izvršni direktor tvrtke OZ Spa – i svi smo predani stvaranju najboljih mogućih proizvoda. Naša je najveća želja i nada da svi koji koriste i zaljube se u OZ felge shvate ovu predanost izvrsnosti. “
・・・
Stoga ova 50. obljetnica nije samo rođendan, već prilika za nastavak pokazivanja i dijeljenja desetljeća dostignuća: bogatstva znanja, iskustava, inovacija i tehnologija koje su ciklično prožete u felgama izrađenim za svakodnevne automobile.
・・・
Za tvrtku 2021. bit će godina proslave koja će kulminirati lansiranjem na tržište nekoliko novih proizvoda koji će stvoriti vijest i revolucionirati paradigme tržišta alu felgi.
・・・
Nakon 50 godina poslovanja, tvrtka željno nastavlja postavljati nove ciljeve i slijediti viziju koja ju je oživjela.
・・・
👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽
Sretan rođendan OZ!
👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽
・・・
Ponosni smo šta smo partneri OZ Racing Wheels-a za Republiku Hrvatsku te šta možemo sudjelovati malim djelom u njihovoj povjesti i budućnosti.
・・・
⚡Samo najbolje u @racelook_hrvatska trgovini⚡
・・・
🌐racelook.com.hr
📧info@racelook.com.hr
📞0959009512
✅Whatsapp 0959009512
・・・
#racelook #RCLK #racelookcomhr #OZRACINGWHEELS #OZ #Racelookoz #OZHrvatska 

#wheelsofcroatia

Najnovije objave