12.03.2021.

1971.-2021. - OZ Racing Wheels - 50. Obljetnica

1971.-2021. - OZ Racing Wheels - 50. Obljetnica

Talijanska tvrtka slavi pola stoljeća inovacija, dizajna i uspjeha u moto sportu.


Priča o OZ-u, istinskoj i ispravnoj ikoni automobilskog svijeta, započela je 4. siječnja 1971. zahvaljujući intuiciji dvoje ljudi koje je ujedinila njihova strast prema automobilima.
・・・
Iza benzinske crpke u Rossanu Venetu, malom selu u provinciji Vicenza, Silvano Oselladore i Pietro Zen (čiji su inicijali doveli do imena OZ) odlučili su stvoriti prvi naplatak od lakih legura posebno dizajniran za Mini Cooper.
・・・
Bio je to prvi korak nevjerojatnog 50-godišnjeg puta stalnog rasta i razvoja za OZ kao tvrtku i za njene proizvode, pet desetljeća u kojima je išao u korak i najčešće predviđao potrebe potrošača i trendove automobilske industrije.
・・・
Upravo je ta opsesija istraživanjem i inovacijama navela tvrtku da uđe u svijet auto-sporta u roku od nekoliko godina od svog osnutka, brzo izraste i stekne vodeću poziciju i postane prava ikona za ljubitelje auto-sporta.
・・・
OZ je zapravo sinonim za pobjedu, a brojke govore same za sebe. U Formuli 1 od 1985. i WRC rally-u od 1988., OZ se može pohvaliti s više od 200 naslova, stupajući na pobjedničko postolje s legendarnim momčadima i trkaćim sastavima, među kojima su nedavno: Scuderia Ferrari, Mercedes AMG Petronas, Red Bull Racing, Renault Sport F1 Team, Haas F1 i Sauber Alfa Romeo F1 Team u F1, Ford World Rally Team i Citroen Total World Rally Team u WRC, Audi Sport u DTM, Le Mans i mnogi drugi.
・・・
Unatoč tome, uspjesi u moto sportu uvijek su išli u korak s njegovim poslovnim rastom kako na zamjenskom tržištu, tako i u proizvodnji modela automobila na visokoj razini, gdje se tvrtka odmah postavila kao referentna točka za dizajn i inovacije.
・・・
OZ se 50 godina udružio s najprestižnijim svjetskim automobilskim markama, među kojima su Ferrari, Lamborghini, Maserati, Aston Martin, Lotus i McLaren.
Ova partnerstva rezultirala su ekskluzivnim projektima i izuzetno visokotehnološkim kotačima koji su sada sačuvani i izloženi u muzeju kotača OZ (smještenom u sjedištu San Martino di Lupari u pokrajini Padova).
・・・
Govorimo o modelima koji su ušli u povijest i ostavili neizbrisiv trag u umovima svih ljubitelja automobila: Lamborghini Countach, Ferrari Testarossa, Lotus Esprit, McLaren F1 LM, Bugatti Veyron, Pagani Zonda i Mercedes-Benz SLR.
・・・
Tijekom godina nisu nedostajali doprinosi najprestižnijih automobilskih dizajnerskih marki poput Bertonea, Fissorea, Dallare, Pininfarine, Italdesigna, AMG-a, Hartgea, Carlsona, Koenigsegga, Hottingera, Paganija, Fittipaldija, Mazzantija, Callawaya, AC Schnitzera, Cizete, Strosek i Giugiaro.
・・・
I ne samo automobili, već i motocikli. 1972. godine OZ je ušao na tržište dvaju kotača, a nakon toga osnovao je namjenski poslovni odjel: OZ Motorbike.
・・・
Tijekom godina OZ se udružio s vodećim proizvođačima motocikala, uključujući Apriliju, Ducati, Norton i Bimotu, te je opremio najbolje timove u svim kategorijama globalnih moto utrka. 5 back-to-back MotoGP naslova koje je osvojio Marc Marquez samo su najnoviji u prekretnici koje je OZ postigao u ovom sektoru.
・・・
Danas je OZ vitka tvrtka i radikalno se razlikuje od OZ-a iz 1970-ih, globalna izvrsnost koja je uspjela sačuvati i učvrstiti svoj talijanski duh izrade i kreativnosti.
・・・
Sa sjedištem u San Martinu di Lupari, njegovom najistaknutijem mjestu proizvodnje do danas, tvrtka proizvodi i prodaje felge od lakih legura u 72 zemlje, putem globalne mreže komercijalnih partnera i prodajnih podružnica.
・・・
Danas OZ igra važnu ulogu u sektoru aftermarket felgi, s ponudom više brendova koja uključuje preko 70 modela alu naplataka/felgi dostupnih u preko 25 završnih obloga (boja) i promjera u rasponu od 14 "do 22".
・・・
OZ pokriva stotine tisuća automobilskih aplikacija kroz svoju izuzetno široku ponudu i strategiju više brendova koja, osim marke OZ Racing, uključuje i linije proizvoda MSW Wheels i Sparco Wheels.
・・・
Uvijek predan kontinuiranom poboljšanju, za OZ ova 50. godišnjica nije samo trenutak koji treba proslaviti, već prilika za planiranje unaprijed usredotočujući se na razvoj i buduće potrebe tržišta. Tvrtka radi na razvoju naplataka za hibridne i električne automobile od 2016. Prema tradiciji, njezine istraživačke i razvojne aktivnosti provode se na trkalištima, posebno u partnerstvu sa svim momčadima prvenstva Formule E.
・・・
Njihova predanost i osjetljivost na buduća pitanja mobilnosti također se potvrđuje odlukom tvrtke da krene na tržište e-bicikala i lansira prvi sklopivi električni bicikl marke OZ.
・・・
Novi projekt, poruka o budućnosti koja će se razlikovati od današnje, gdje je tvrtka i dalje u središtu pozornosti, kao i prvih 50 godina.
・・・
Pedeset godina snova, zadovoljstva i uspjeha, ali i preko 10 godina predanosti i podrške cijeloj zajednici, a posebno Sveučilištu u Padovi.
・・・
Kako bi pomogao u obrazovanju budućih inženjera, OZ je otvorio stvarne laboratorije u okviru svojih proizvodnih pogona, gdje studenti razvijaju prototipove za prijavu na natjecanja Formule SAE, poznata kao Formula Student. Događaj želi potaknuti razvoj trkaćih automobila vođenih obnovljivom energijom. Dragocjena je prilika za studente da rade i uče rame uz rame s istim inženjerima koji dizajniraju OZ kotače za vodeće F1 timove.
・・・
“Ponosni smo na ono što radimo - kaže inž. Bernoni, izvršni direktor tvrtke OZ Spa - i svi smo predani stvaranju najboljih mogućih proizvoda. Naša je najveća želja i nada da svi koji koriste i zaljube se u OZ felge shvate ovu predanost izvrsnosti. "
・・・
Stoga ova 50. obljetnica nije samo rođendan, već prilika za nastavak pokazivanja i dijeljenja desetljeća dostignuća: bogatstva znanja, iskustava, inovacija i tehnologija koje su ciklično prožete u felgama izrađenim za svakodnevne automobile.
・・・
Za tvrtku 2021. bit će godina proslave koja će kulminirati lansiranjem na tržište nekoliko novih proizvoda koji će stvoriti vijest i revolucionirati paradigme tržišta alu felgi.
・・・
Nakon 50 godina poslovanja, tvrtka željno nastavlja postavljati nove ciljeve i slijediti viziju koja ju je oživjela.
・・・

Sretan rođendan OZ!

・・・


Ponosni smo šta smo partneri OZ Racing Wheels-a za Republiku Hrvatsku te šta možemo sudjelovati malim djelom u njihovoj povjesti i budućnosti.


Sve OZ RACING WHEELS alu felge imaju sve potrebne certifikate, među kojima i TUV certifikat koji osigurava sigurnost i jednu visoku razinu kvalitete.


Za sve upite, kontaktirajte nas emailom ili telefonom na:

t. +385 51 277 573

t. +385 51 275 024

m. +385 95 556 0998

m. +385 95 9009 512

m. +385 91 1155 669

info@racelook.com.hr

shop@racelook.com.hr

orders@racelook.com.hr

info@formula.hr

Ili nas posjetite na adresi:

KVARNERSKA CESTA 81., 51211 MATULJI


Za svu sportsku i tuning opremu za Vašeg ljubimca, posjetite: 


Webshop: racelook.com.hr
1971-prvaozfelgazamini-racelookcomhralufelgeozracingwheelsgumiservismagasmatuljisparcommswtuningrijekahrvatska.jpg

1971. Prva OZ Racing Wheels alu felga - Montirano na trkaći Mini.

1971-ozracingwheels-osnivaciiobiteljozracelookcomhrtuningtrgovinagumiservismagasmatuljicentriranjetrapaalufelgesparcomswultraleggera.jpg

1971. Susret osnivača OZ Racing Wheels i njihovih obitelji. Točan datum osnutka je 04.01.1971.
・・・
Tvrtka je osnovana 1971. godine na benzinskoj pumpi u Rossanu
Veneto (blizu Venecije) od strane Silvana Oselladore & Pietro Zen. (Oselladore i Zen = OZ)

1972-povjesniozlogoracelookcomhrtuningtrgovinagumiservismagasmatulji-1615538565.jpg

1972. Prvi i povjesni OZ Racing Wheels logo.

1974-katalogozracingwheelsalufelgeracelookcomhrtuningtrgovinagumiservismagasmatulji.jpg

1974. OZ Racing Wheels katalog alu felgi u ponudi.

1975-prvaozrallywheelalufelgaracelookcomhrtuningtrgovinagumiservismagasmatuljiozracingwheelshrvatska.jpg

1975. Prva OZ Racing Wheels Rally alu felga.  1975. OZ se pojavljuje u nekim lokalnim utrkama, oprema nekoliko prestižnih privatnih timova i dobiva svoje prve pobjede.

1976-oztvornicafarbanjafelgigumiservismagasmatuljiracelookcomhrtuningtrgovinaozracingwheelsultraleggerahlthrvatskaalufelge.jpg

1976. OZ otvara novo postrojenje za farbanje felgi.

1978-oznovatvornicasjedisteracelookcomhrtuningtrgovinagumiservismagasmatuljiozracingwheelsalufelgeultraleggerahltleggeraformulamatuljirijekafelge.jpg

1978. Osnivanje tvornice OZ Racing Wheels u San Martino di Lupari, još uvijek sjedište tvrtke i proizvodni centar.

1980-ozmotorsportfirstlogo.jpg

1980. Prvi OZ Racing Wheels Motor Sport logo.

1980-tbltestozracingwheelsalufelgeracelookcomhrtuningtrgovinagumiservismagasmatuljifelgesparcomsw.jpg

1980. OZ Racing Wheels TBL Test.

1981-ozracingwheelskatalogzamotoremotofelgeozracinggumiservismagasmatuljiracelookcomhrtuningtrgovinaalufelgezasveautomobileformulaultraleggerahlthyperxthltgtrijekazadarhrvatskafelge.jpg

1981. Prvi OZ Racing Wheels katalog za moto alu felge.

1985-benettoneuroracing-firstf1teamracelookcomhrtuninggumiservismagasmatuljialufelgeozracingwheelssluzbenatrgovinahrvatskaozsparcomswfelgerijeka.jpg

1985. Prve F1 felge koje je proizveo OZ. Prvi jednosjed koji je bio opremljen OZ felgama je bio Patrese i Cheeverova F1 Alfa Romeo Benetton Euroracing, sa dvodijelnim felgama od magnezija i aluminija.

1987-ruoteincorsanagradasamichaelschumacherozracingwheelsalufelgehrvatskatuningracelookcomhrgumiservismagasmatuljialufelgeultraleggeraformula1leggerahypergt.jpg

1987. OZ počinje dodjeljivati nagradu "Racing Wheels", s ciljem prepoznavanja novih talenata u moto sportu.
Gordon Murray (1988.), Carlos Sainz (1990.), Michael Schumacher (1991.), Jacques Villeneuve (1994) i Frank Williams (1996) prvi su bili počašćeni nagradom.

1989japanpodrznicaseotvara-ozracingwheelsalufelgehrvatskatuningracelookcomhrspanfelgeformulagumiservismagasmatulji-1615539196.jpg

1989. OZ Racing Wheels otvara podružnicu u Japanu

1990-sainz_firstozrallychampionshipprvowrcprvenstvoozracingrallyracingfelgealufelgeracelookcomhrgumiservismagasmatuljituningformulatoyotafelge.jpg

1990. Carlos Sainz pobjednik je Svjetskog Prvenstva u Rally-u (WRC) u Toyoti Celica 4WD, opremljena s OZ felgama.

1993-alainprost-firstozf1championshipozracingwheelsalufelgehrvatskatuningtrgovinagumiservismagasmatuljiformulaleggerahypersuperturismofelgehrvatskarijekaracelook.jpg

1993. OZ Racing Wheels s Alainom Prostom - Williams - osvaja svoje prvo F1 prvenstvo.

1997-indyzanardivictoryozracingwheelsalufelgehrvatskatuningracelookcomhrgumiservismagasmatuljiultraleggerahltfelgemichelingume.jpg

1997. Alex Zanardi osvaja CART prvenstvo sa OZ Racing Wheels.

2000-wrcpeugeottotalwinsconstructorchampionshipozracingwheelsalufelgehrvatskaracelookcomhrgumiservismagaspeugeotfelgeozrallyracingrallyraidsparcomsw.jpg

2000. WRC Peugeot ekipa osvaja WRC prvenstvo sa OZ Racing Wheels.

2002-teampenskeindyracelookcomhrgumiservismagasozracingwheelsalufelgeultraleggerahlt.jpg

2002. Team Penske u Indy Car natjecanju koristi OZ Racing Wheels alu felge na svojim bolidima.

2003-mkinen_sanremogumiservismagasmatuljiracelookcomhrtuningtrgovinaozracingwheelsgumeifelgetuningeibachsubarufelgeultraleggerahlt.jpg

2003. OZ Racing Wheels sudjeluju u najprestižnijem svjetskom rally natjecanju - WRC sa ekipom Subaru.

2003-renaultwheels_japgpozracingwheelsalufelgehrvatskatuninggumiservismagasmatuljiracelookcomhrmichelingumemswsparcofelge.jpg

2003. Sudjelovanje u Formuli 1 sa ekipom Mild Seven Renault F1 Team.

2003wrcauriol_sanremogumiservismagasmatuljiracelookcomhrtuningozracingwheelsalufelgemodelultraleggeraskodarallyfabianajboljecijenefelgirijeka.jpg

2003. Standardno sudjelovanje OZ RACING WHEELS felgi u WRC natjecanju.

2005f1alonso_ozchampionsracelookcomhrozracingwheelsalufelgeultraleggerarenaultgumeoprugewilliamsgumiservismagasmatuljiformula.jpg

2005. Mild Seven Renault F1 Team i Fernando Alonso osvajaju svjetsko prvenstvo u Formuli 1 koristeći OZ Racing Wheels alu felge.

2005wrc_loebozracingwheelscitroenfelgeracelookcomhrtuningtrgovinahrvatskarijekagumiservismagasmatulji.jpg

2005. Osvajanje svjetskog naslova prvaka u WRC sa ekipom Citroen i njihovim prvakom Sébastien Loeb.

2006-35thanniverarywithwheelmusemopeningracelookcomhrtuningtrgovinagumiservismagasmautljiozracingwheelsalufelgepaddockstorehrvatskaalufelgesparcomsw.jpg

2006. - 35. obljetnica - OZ otvara OZ Racing Wheels muzej alu felgi u sjedištu u San Martinu di Lupari.

2006-ozultraleggerajerodjenagumiservismagasmatuljiracelookcomhrtuningozracingwheelsalufelge.jpg

2006. - OZ Racing Wheels ikona je rođena - Model Ultraleggera.

2007-raceupformulastudentracelookcomhrtuningtrgovinagumiservismagasmatuljialufelgeozracingwheelsformulaultraleggerahlthypersuperturismofelge.jpg

2007. - OZ Racing Wheels sudjeluju na natjecanju Formula Student.

2008-parigidakarozracingwheelsrallyracingsuperturismodakarracelookcomhrtuningtrgovinaalufelgegumiservismagasmatuljisparcomswfelge.jpg

2008. Sudjelovanje na rally-u Pariz - Dakar.

2012ferrari-ozstartpartnershipsuperturismoultraleggerahltracelookcomhrozracingwheelsalufelgehrvatskatuninggumiservismagasmatuljiferrarifelge.jpg

2012. OZ Racing Wheels i Ferrari započinju suradnju. Scuderia Ferrari bira OZ. Sezona 2012 označava početak partnerstva s Ferrarijem. OZ razvija i proizvodi felge za bolide Fernanda Alonsa i Felipea Masse.

2013-wrcloebgumiservismagasmautljiracelookcomhrtuningtrgovinacitroenfelgeozracingwheelsrallyracingsparcomswfelge.jpg

2013. Sudjelovanje u prvenstvu WRC sa ekipom Citroena predvođena Sébastien Loeb.

2014-30yearsforozinracingracelookcomhrtuningtrgovinagumiservismagasmatuljiozracingwheelshrvatskarijekazagreb.jpg

2014. OZ Racing Wheels slavi 30 godina povijesti u svijetu utrka.

2014-vwworldrallychampionwithozracingwheelsracelookcomhrtuningtrgovinagumiservismagasmatuljispanfelgeslovenijahrvatskaozfelgerijeka.jpg

2014. Volkswagen Motorsport osvaja WRC prvenstvo u Rally-u sa OZ Racing Wheels kao partnerom za felge.

2016-firstformulaechampionshipstartswithozwheelsozracingwheelsalufelgehrvatskatuninggumiservismagasmatuljiracelookcomhrfelgesparcomswformula.jpg

2016. Prvo prvenstvo Formule E započinje sa OZ Racing Wheels kao službenim partnerom.

2016-restylinghqozracingwheelsalufelgehrvatskatuninggumiservismagasmatuljialufelgesparcomsw.jpg

2016. OZ Racing Wheels slavi 45. obljetnicu svog osnutka, i obnavljaju sjedište u San Martinu di Lupari.

2017-iatfcertificationforoeforgedwheelsprogramozracingwheelshrvatskaracelookcomhrtuningtrgovinagumiservismagasmatuljispanfelgeslovenijahrvatskarijekatuning.jpg

2017. OZ obnavlja svoj IATF 16949 certifikat za proizvodnja `Forged` alu felgi, osnovni zahtjev za dobavljače vodećim proizvođačima automobila koji su izabrali OZ za proizvodnju felgi za prestižne superautomobile.

2017-mercedesf1championwithozfirstofalongsequenceracelookcomhrtuningtrgovinagumiservismagasmatuljimercedesfelgeozracingwheelsultraleggerahypergthltsuperturismolm.jpg

2017. Mercedes AMG F1 ekipa osvaja svjetsko prvenstvo predvođena Lewis Hamilton u partnerstvu sa OZ Racing Wheels alu felgama.

2018-ozwinsall3categoriesmotogp_moto2_moto3forthe3rdconsecutiveseasonracelookcomhrtuningtrgovinagumiservismagasmatuljiozracingwheelsalufelgehrvatskarijekagolf7felgesuperturismoevoluzione.jpg

2018. OZ postiže povijesne pobjedničke rezultate, treći put po redu, osvaja sva tri
svjetska prvenstva MOTO GP: MotoGP, Moto2 i Moto3.
・・・
OZ postavlja novi rekord u Pikes Peak-u sa električnim Volkswagen I.D.R vožen od Romain Dumas.

2020-mercedesf1worldchampionwithozracingwheelsalufelgehrvatskatuninggumiservismagasmatuljimercedesfelgesparcomswhypergthltlewishamiltonhrvatska.jpg

2020. Mercedes AMG F1 ekipa osvaja svjetsko prvenstvo predvođena Lewis Hamilton u partnerstvu sa OZ Racing Wheels alu felgama. Za sada sa Mercedes ekipom je osvojeno 4 naslova prvaka F1.

ozracingwheelsalufelgehrvatskatuningracelookcomhrgumiservismagasmatuljisuperturismohyperfelgeultraleggeraformulaleggera.jpg

Ova 50. obljetnica nije samo rođendan, već prilika za nastavak pokazivanja i dijeljenja desetljeća dostignuća: bogatstva znanja, iskustava, inovacija i tehnologija koje su ciklično prožete u felgama izrađenim za svakodnevne automobile.
・・・
Za tvrtku 2021. bit će godina proslave koja će kulminirati lansiranjem na tržište nekoliko novih proizvoda koji će stvoriti vijest i revolucionirati paradigme tržišta alu felgi.
・・・
Nakon 50 godina poslovanja, tvrtka željno nastavlja postavljati nove ciljeve i slijediti viziju koja ju je oživjela.

#racelook #RCLK #racelookcomhr #OZRACINGWHEELS #OZ #Racelookoz #OZHrvatska


https://www.facebook.com/media/set/?vanity=Racelook.Croatia&set=a.1277060782689926
racelookcomhrtuningtrgovinagumiservismagasmatuljiozracingwheelsmodelultraleggerahltcenterlockporsche911gt3grobnikstazatuning-1615536307.png

gumiservismagasmatuljiracelookcomhrtrgovinaozracingwheelsalufelgemodelozsuperturismolmtuningrijekaopatijaalufelgesparcomswosijekgumeifelgemichelinbridgestoneozracingwheelsultraleggerahltcl-1615536314.jpg

formuladooracelookcomhrgumiservismagasmatuljiozracingwheelsovlasteniprodavaciizastupniciozsuperturismolmalufelgehrzagrebcakovecrijekasplitzadarsparcomswwheelsalufelgenaplatcialleggeritaalufelge-1580980084-1615536320.jpg

gumiservismagasmatuljicentriranjetrapatuningtrgovinakwgewinderacelookcomhrcarsofcroatiaozracingwheelssuperturrismolmsluzbenapaddocktrgovinaovlastenidistributeriozsparcomswbarracudacorspeedozracingwheelsultraleggera.jpg

ozracingwheelsalufelgeracelookcomhrtuningalufelgeozsuperturismoaeroevoluzionefelgezagolfahondagumiservismagasmatuljinajboljacijenagumaifelgikastavopatijarijekasenj-1615536334.jpg


Formula d.o.o.

GUMI-SERVIS MAGAŠ

racelook.com.hr

t. +385 51 277 573

t. +385 51 275 024

m. +385 95 556 0998

m. +385 95 9009 512

m. +385 91 1155 669

m. +385 91 2020 030

info@racelook.com.hr

shop@racelook.com.hr

orders@racelook.com.hr

info@formula.hr


Radno vrijeme:

PONEDJELJAK – PETAK

08:00–20:00

SUBOTA

08:00 – 15:00

NEDJELJA - ZATVORENO

ULJE

ULJE

AUTO, MOTO I KOMBI GUME

AUTO, MOTO I KOMBI GUME

RUN ON FLAT

RUN ON FLAT

USLUGE CENTRIRANJA TRAPA

USLUGE CENTRIRANJA TRAPA

VULKANIZERSKE USLUGE

VULKANIZERSKE USLUGE

HOTEL ZA GUME

HOTEL ZA GUME

ALUMINIJSKI NAPLATCI

ALUMINIJSKI NAPLATCI

ISPUŠNE CIJEVI

ISPUŠNE CIJEVI

BATERIJE / AKUMULATORI

BATERIJE / AKUMULATORI